dimecres, 13 de gener del 2010

Les conselleres Geli i Capdevila posen la primera pedra dels equipaments de salut i d’una residència per a persones amb discapacitat a Sarrià-Sant Gervasi

Un CAP, un Centre de Salut Mental d’Adults i un Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil conformen el conjunt de nous equipaments de salut del districte

La Fundació Privada Auxilia serà l’encarregada de gestionar la nova residència per a persones amb discapacitat

La consellera de Salut, Marina Geli, la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, han posat avui la primera pedra a Sarrià dels nous equipaments de salut i de la nova residència i centre de dia per a persones amb discapacitat de la Fundació Privada Auxilia Barcelona. A l’acte també hi ha assistit la presidenta de la Fundació Auxilia, Maria Blanca Amatriain.

Els equipaments de salut que es construiran en aquest terreny són el Centre d’Atenció Primària (CAP) Sarrià i el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) i el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) Sarrià- Sant Gervasi. El conjunt d’aquests equipaments ocupen una superfície cedida per l’Ajuntament de Barcelona de 4.366,67m2 i suposaran una inversió de prop de 7’5 milions d’euros.

El CAP Sarrià comptarà amb els serveis de medicina general, pediatria, odontologia, atenció continuada, educació sanitària i salut pública, a banda de diverses sales de consultes polivalents. D’aquesta manera, l’àmbit d’atenció primària en aquest districte es veu potenciat amb una important millora estructural, que permetrà el correcte desplegament de la seva cartera de serveis, desenvolupament de programes comunitaris i desplegament de la Reforma Atenció Especialitzada (RAE). A més, el nou CAP Sarrià també suposarà una millora en la qualitat de l’atenció primària, tant per als professionals com per els usuaris.

D’altra banda, també s’hi construirà el CSMA i el CSMIJ Sarrià – Sant Gervasi, que comptarà amb 23 sales de consultes i 4 sales de treball de grup, a banda de les àrees funcionals. Aquest nou equipament serà una millora estructural molt important en l’atenció a la salut mental, tant per a adults com per a nens i joves d’aquest districte, ja que fins ara s’havien de desplaçar a Les Corts.

Residència i centre de dia per a persones amb discapacitat

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, acompanyada per la consellera de Salut, Marina Geli, i l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, també ha posat la primera pedra de la nova residència i centre de dia per a persones amb discapacitat de la Fundació Privada Auxilia Barcelona.

El Departament d’Acció Social i Ciutadania aporta al finançament de les obres una subvenció de 1.832.871,05 euros. Aquesta xifra suposa el 50% del cost de l’equipament.

El centre tindrà una capacitat de 30 places residencials i 12 de centre de dia. Oferirà atenció especialitzada a persones adultes amb discapacitat, amb necessitat de suport extens i/o generalitzat. Acció Social i Ciutadania concertarà totes les places un cop l’equipament entri en funcionament. La Fundació Privada Auxilia Barcelona s’encarregarà de la gestió del centre.

La residència tindrà una superfície de 1.784 metres quadrats repartits en soterrani, planta baixa i cinc plantes. Disposarà de 9 habitacions dobles i 12 habitacions individuals, així com de menjadors, cuina, bugaderia, sala de visites, aules, infermeria i gimnàs, entre altres. El termini d’execució de les obres és de 24 mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada